Monday, June 25, 2007

Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών κινδυνεύει!

Το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών είναι το μοναδικό ερευνητικό ίδρυμα που συγκεντρώνει, μελετά και διαφυλάσσει την ιστορία και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του μικρασιατικού ελληνισμού.

Η προσφορά του ιδρύματος στα 77 χρόνια λειτουργίας του είναι μεγάλη. Εκτός από πλούσιο επιστημονικό, ερευνητικό και εκδοτικό έργο, έχει δημιουργήσει ένα μοναδικό αρχείο προφορικής παράδοσης 150 χιλιάδων σελίδων χειρόγραφου υλικού καταταγμένου σε πολλαπλές ενότητες που συμπληρώνεται από κώδικες, χειρόγραφα, σφραγίδες, μουσικές ηχογραφήσεις και φωτογραφίες.

Το Κέντρο όμως βρίσκεται σε απελπιστικά άσχημη οικονομική κατάσταση με δαπάνες λειτουργίας που υπερβαίνουν κατά πολύ την τακτική του επιχορήγηση από το Υπουργείο Πολιτισμού και αδυνατεί τους τελευταίους μήνες να καλύψει τη μισθοδοσία του προσωπικού του.

Στην κατάσταση αυτή παρεμβαίνει ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος και καταθέτει ερώτηση στη Βουλή, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Προκειμένου να απομακρυνθεί ο κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας του ιδρύματος που ιδρύθηκε με την οικονομική συνδρομή του Ελευθέριου Βενιζέλου και της Πηνελόπης Δέλτα,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός Πολιτισμού:

Με ποιο τρόπο σκοπεύει να βοηθήσει το Κέντρο να αντιμετωπίσει τις οικονομικές του δυσκολίες και να καλύψει τα κενά του προϋπολογισμού του και τις τρέχουσες υποχρεώσεις του ώστε, απαλλαγμένο από οικονομικά βάρη, να συνεχίσει το επιστημονικό του έργο;»

Αναμένουμε την απάντηση.

2 Comments:

Blogger spirosvii said...

Οι γυναίκες λένε ότι τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη. Εσύ περιμένεις από το χοιροστάσιο διαφορετικό γουρούνι? Καλό κουράγιο.
Φιλικά
Σπύρος

June 26, 2007 at 12:11:00 PM GMT+3  
Blogger Ελπίδα said...

Με ξάφνιασες με τα θέματά σου σ' αυτό το μπλογκ του πονήματος.
Άξιζαν όμως!
Και τι δεν κινδυνεύει κορίτσι μου στην Ελλάδα;
Απογοήτευση από παντού, για πολλά και διάφορα. Μια οι φωτιές, μια το ένα, μια το άλλο. Ατελείωτοι κίνδυνοι.

June 28, 2007 at 10:45:00 PM GMT+3  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home



ask2use.com: Μόνο αποσπασματική αντιγραφή
ask2use.com: Δεν είναι απαραίτητη η πληρωμή
ask2use.com: Επιτρέπεται η κερδοσκοπική χρήση
ask2use.com: Υποχρεωτική η αναφορά πηγής
ask2use.com: Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια